دچار حمله پانیک می شم، چیکار کنم؟
ناشناس ( تحصیلات : کم سواد ، 21 ساله )
با سلام خدمت شما من الان حدودا دوماهه بایه مشکلی روبرو شدم که آرامشمو زندگیموازم گرفته من 21سالمه یه دخترهجده ماهه دارم یه شب بطور اتفاقی یه گرفتگی رو سینم احساس کردم بمدت چند ثانیه اونم که بخاطر به یادآوردن مرگ یکی ازآشناهامون بود که یهو ترسیدم و اون اتفاق افتاد بعد اون روز من تواینترنت سرچ کردم و چون بامطالب مرتبط با حمله و ایست قلبی مواجه شدم الان دوماهه زندگیم رها شده اضطراب و وحشت عجیبی گرفتم که من وقت پیش خیلی بیش تر بود که بگم بهتر شده ولی انقد تو اینترنت علایم قلبی رو خوندم الان بایه درد کوچیک دچار حمله پانیک میشم تنها نمیتونم تو خونه بمدنم به مسافرت نمی رم به جاهای شلوغ نمی رم به زندگیم سرد شدم همش میترسم دچار حمله یاهایست قلبی بشم انقد علایم رو خوندم که همش دردهای شبیه به اونا رو دارم نوار قلب دارم نرمال بود ازتون خواهش میکنم کمکم کنید
مشاور (احسان فدایی)
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
حالت رخ داده برای شما قابل درک است و خوب میفهمیم که چقدر ممکن است این حالت برای شما سخت و سنگین باشد. در این وضعیت انسان هر لحظه احساس میکند عمر او به پایان میرسد و میخواهد از زندگی کردن دست بکشد؛ اما به لطف خداوند متعال یکی از بزرگترین امتیازاتی که شما نسبت به دیگران دارید همین خودشناسی و اطلاع از عوارض افکاری است که گریبانگیر شما شده است. امیدواریم با بصیرتی که دارید و البته پیگیری عملی مساله را حل کنید.
در مورد مسئلهای که برای شما به وجود آمده است باید عرض کنیم این موضوع حاصل افکار زیاد و آشفته پیرامون مرگ است و در واقع ترس شما نیز حاصل همین افکار حاصل از ترس مرگ است. نرفتن به جاهای شلوغ، اضطراب بالا، حمله پانیک و... همه و همه از علائم ترس هستند.
ما در این مکاتبه راهکارهایی در خصوص جهت برون رفت از این ترس عرض مینماییم و از شما پرسشگر محترم میخواهیم تا انشاء الله موضوع را از طریق مشاوره حضوری نیز پیگیر باشید.
برای فائق آمدن بر این جنبة از ترس و اضطراب راهکار های زیر پیشنهاد میشود:
1- بکارگیری صحیح تکنیک ریلکسیشن (آرامسازی روحی و روانی و جسمی) میتواند تا اندازة بسیار زیادی از مشکل شما بکاهد و حتی آنرا تا حد صفر کاهش دهد، لذا در این راستا به یک روان درمانگر و یا مشاور با تجربه مراجعه کنید. و چگونگی اجرای درست تکنیک فوق را از او یاد بگیرید و سپس طبق دستور او در طول شبانه روز و یا در زمانهایی که با مشکل فوق روبرو می شوید با اجرای این تکنیک براحتی بر مشکل خود غلبه نموده و آرامش خود را باز یابید. همچنین میتوانید این تکنیک را در مکاتبات بعدی از ما بخواهید تا توضیحات آن را برایتان مرقوم نماییم.
2- همة ما از توانایی حرف زدن با خود (خودگویی) برخوردار هستیم، با استفاده از این توانایی خودتان را برای مواجهه با افکاری که آرامش شما بهم می ریزند آماده سازید. مثلا با خود بگویید: که این افکار منفی بسیار کوچتر از آنند که خللی در من برای رسیدن به اهداف بزرگم ایجاد کنند. و یا مثلا با خود بگویید تا الان که اتفاقی نیفتاده و به لطف خدا بعد از این نیز اتفاقی نخواهد افتاد و این افکار همیشه مرا تهدید کرده اند اما کاری از دستشان برنیامده و جملاتی از این قبیل
3- سعی کنید که شوخ طبع باشید و بدینوسیله افکار خود آیند منفی را از خود دور کرده و یا به آنان بی محلی کنید. افرادی که از شوخ طبعی خوبی برخوردارند در مقایسه با افرادی که شوخ طبع نیستند در هنگام مواجه شدن با تجربیات تنش زا کمتر با خلق منفی واکنش نشان می دهند و بدین وسیله با احساس نارضامندی مقابله می کنند. شوخ طبعی روش مؤثری برای مقابله با عواطف منفی مثل خشم غمگینی اضطراب و استرس و افسردگی است و از طرفی افراد شوخ طبع شانس بیشتری برای داشتن بدنی سالم با عملکرد مثبت دارند. شوخ طبعی به ما کمک می کند که تا بخوبی با استرس های زندگی مقابله نماییم، زیرا شوخ طبعی با استرسهایی که از افکار منفی زاییده می شود متناقض است و باید یکی از ایندو در ضمیر انسان حکم فرمایی کند، لذا اگر شوخ طبعی بیاید به ناچار خلق منفی و استرس و اضطراب از وجود انسان رخت بر می بندد.
4-مداومت بر یک نرمش ملایم مخصوصا در ابتدای روز و در سپیده دم، می تواند شادابی جسمی و سلامت روح را برای شما به ارمغان آورد و به تقویت اعتماد به نفس شما در مقابل هجوم افکار منفی کمک کند.
5- توجه به موفقیتهایی که تاکنون داشتهاید و یادآوری تواناییهایتان می تواند تحمل شما را در مواجهه با افکار خودآیند منفی افزایش دهد.
6- اگر امکان شرکت در جلسات روان درمانی گروهی استرس و اضطراب که در مراکز مشاوره و یا دانشگاهها تشکیل می شود را دارید، از آن استفاده کنید.
7-توصیه میکنیم در مورد مرگ نیز کمی مطالعه نمایید تا اضطراب شما در این رابطه کاهش یابد و به تبع ترستان نیز به نقطه عادی نزدیک میشود.
در پایان امیدواریم که به لطف خداوند کریم، با بکار گیری تدابیری که ذکر شد، مشکل ترس و اضطراب از وجود شما رخت بربندد.البته اگر ترس و اضطراب شما شدید باشد باید ابتدا به یک روانپزشک مراجعه نمایید تا وی با تجویز چند قرص ساده شما را تا حدودی بر خود تان مسلط گرداند، تا بتوانید تکنیک های گفته شده را با طیب خاطر بیشتری پیگیری نمایید.
لطفا ما را از دعای خیر خود در این ایام حسینی(علیه السلام) فراموش نفرمایید.
موفق و سربلند باشید.
بیشتر بخوانید:
حمله اضطراب در مقابل حمله پانیک
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}